Vändbar resevagn är smidigast när du ska resa

Ska du resa med ditt barn? Är din barnvagn klumpig och lite för stor att ta med sig på resan? Duo- eller kombivagnen kan kännas stor på resan och då kan det vara ett bra tillfälle att byta till ett smidigare alternativ. En vändbar resevagn är ett utmärkt val att använda vid både mindre och större resor. Den blir väldigt liten när den är ihopfälld och många resevagnar går till och med att ta med på flygplanet som handbagage.

Det finns flera olika modeller av barnvagnar och det kan vara svårt att hitta den som passar just dig och ditt barn. I det breda utbudet finns barnvagnar som har en vanlig sittdel eller en ergonomisk sittdel. Du kan också hitta vagnar där det finns en liggdel eller en mjuklift. Till vissa resevagnar finns det möjlighet att fästa ett babyskydd eller en väska med exempelvis mugghållare.  För regniga dagar kan det vara fördelaktigt att fästa ett paraply på vagnen. 

De vändbara sittvagnarna fungerar på de flesta underlag

Tidigare spelade det roll vilken terräng som sittvagnen skulle användas i.  Många brukade exempelvis använda en mer terränggående sittvagn för att promenera på ojämnare eller tuffare underlag som snö eller i skogen. Vändbara sittvagnar fungerade då bäst i stadsmiljö eller på plana underlag. Efterfrågan har ökat kraftigt de senaste åren och nu tillverkas det vändbar resevagn för de flesta terränger. Det finns modeller som har mer rejäla hjul och som även ibland är luftfyllda, det har också kommit modeller som har väldigt bra fjädring för att klara de tuffare underlagen.